Materialbank

Lilla bokkassen

By 24 mars, 2020 april 15th, 2020 No Comments

Detta inspirationsmaterial innehåller diskussionsteman, kreativa uppgifter och pyssel tips för 9 finlandssvenska böcker. Materialet finns förutom här på materialbanken även i Lilla bokkassen som kan lånas på Luckan runt om i Finland.

Inspirationsmaterialet har som syfte att främja läsglädje, så som Lilla bokkassen som förutom böcker även innehåller annat finlandssvenskt material. I bokkassen finns det bland annat spel och böcker, 
samt annat läsfrämjande och pedagogiskt material som man kan använda då man vill arbeta med 
 berättande eller skrivande. Inspirationsmaterialet och Lilla bokkassen är skapat för personer som arbetar med barn och får användas fritt med barngrupper. Rekommenderad ålder är 3-8 år.

 

Skicka gärna in bilder på konst, tankar och åsikter från stunderna då inspirationsmaterialet används. Luckan laddar upp dessa på sin blogg för att inspirera fler.

Lilla bokkassen kan lånas från Luckan av pedagoger och kulturaktörer, men vid mån av möjlighet kan bokkassen även lånas av privatpersoner. Ifall du har några frågor angående den Lilla bokkassen eller inspirationsmaterialet, kontakta [email protected]