BOKKLUBBEN B.O.B.Recension

Bokrecension av boken Emilia och Lyckan

By 2 mars, 2017 november 6th, 2018 No Comments

Barnen svarar på frågor om sagan Emilia och Lyckan skriven av Camilla Mickwitz
Vindängen / Blåsippan , februari 2017

Vad handlade boken om?
De hade en sten som de alltid tittade på utsikt och den där flickan hette Emilia och hunden hette Oskar. Och sen hade de ett lamm, en ko och hönor och ännu en katt. De hann inte vara med de andra för de skulle gå till reklamen. När de satt på stenen var reklamen en tant i en stor flaska. För att de satt på stenen och de såg nåt skojigt som hon (tanten i flaskan) ville locka dem att köpa saft och sen sa hon att man blir lycklig  om man dricker saften. Sen när de drack av saften blev de inte alls lyckliga. De brydde sig inte om sina kompisar som ville bjuda på saker, och när de kom tillbaka var inte alla kvar för de borde ha gjort det innan de gick till saften. När de kom tillbaka kunde de inte göra allt de ville för allt var uppätet och alla hade gått. Men djuren blev glada.

Kommer ni på någon annan saga som börjar med “det var en gång…”
Det var en gång en flicka som hade en hund och rasen var dalmatin. Hunden hette Ninou. Och de tyckte om att göra saker tillsammans och de hade ett hemligt ställe där dekunde tala hemliga saker.

Om du skulle bo på landet, vilka djur skulle vara bra att ha?
Kor – för att man får mjölk av dem.
Får – av dem får man ull så man kan sticka.
Höns – av dem får man ägg.
Älgar – då kan man äta älgkött.

Hur leker man kurragömma?
En räknar och de andra gömmer sig. Den som hittas sist får räkna och leta nästa gång. Den som räknar får inte titta. Man kan gömma sig vid något tjockt träd eller buske, bakom soffan, i garderoben, bakom hyllan eller inne i skåpet.

Vad är lycka för något? Hur känns den?
Lyckan är typ så att man tycker om något och det är roligt och man