Familjecaféer

På LillaLuckan verkar flera familjecaféer.

LillaLuckans familjecaféer skapar möjligheter för familjer att träffas i ett utrymme där barn kan leka och öva sina sociala färdigheter. Familjecaféernas innehåll kan rikta sig till barn i olika åldrar och familjer i olika livsskeden. Familjecaféernas språk är svenska om inget annat nämns i beskrivningen. Alla familjer, oberoende språkbakgrund, är välkomna att ta del av verksamheten och möta nya språk.

Digitalt program, veckouppdateringar med program och podcasten ”Hemma med små” hittar du här i familjecaféernas facebookgrupp.

Notera! Familjecaféerna är stängda på grund av coronapandemin.

Familjecaféernas öppethållningstider kan under säsongen även förändras utgående från coronavirusläget i Finland. Genom att gå med i familjecaféernas facebookgrupp kan du snabbt få information om förändringar i programmet.


FAMILJELUCKAN
Tisdagar & torsdagar, 9:00-13:00. Stängt
FamiljeLuckan riktar sig till familjer med barn i åldern 1–5 år. På tisdagar ordnas föreläsningar med sakkunniga inom barn- och familjefrågor på plats, på torsdagar ordnas kulturaktiviteter för barnen.

Huvudarrangör: Barnavårdsföreningen. Mer information: Nicklas Kurkio, +358504668808, nicklas.kurkio@bvif.fi.


BABYKAFÉ
Måndagar, 11:30-14:00. Stängt i LillaLuckan.
Vagnpromenader arrangeras då LillaLuckan är stängd

Babykaféet ger föräldrar med bebisar och småbarn möjligheten att umgås, fika och leka. Varje onsdag, då verksamheten arrangeras inomhus, ordnas dessutom ett kort program eller en föreläsning på barnens villkor.

Aktuell info finns på Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs instagramkonto kvinnis_sornas.

Huvudarrangör: Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs. Mer information: Fredrika Biström, +358505381594, fredrika.bistrom@kvinnoforbundet.fi


VÄNTANS CAFÉ
Caféet har avslutat sin verksamhet i LillaLuckan 2021
Mer information: Ghita Johansson, +358447883673, ghita.johansson@folkhalsan.fi.


BRAZILIAN FRIDAY
Online verksamhet våren 2022
Familjecaféet Brazilian Fridays som hålls på portugisiska välkomnar alla familjer att ta del av den brasilianska kulturen och träffa brasilianska familjer. Familjecaféets språk är portugisiska.

Huvudarrangör: Brazil-Finland Cultural Center. Mer information: Patricia Ribeiro, ccbf.helsinque@itamaraty.gov.br


SPANISH SATURDAY
Varannan lördag, jämna veckor, 15:00-17:00 & 17:00-18:30. Stängt
På detta familjecafé kan du möta den spanska kulturen tillsammans med spansktalande familjer. Grupp 1 (15:00-17:00) riktar sig till barn i ålder 3-8 år, tillsammans med en vuxen. Grupp 2 (17:00-18:30) riktar sig till barn i ålder 9 till 12 år, tillsammans med en vuxen. Grupp 2 håller inte öppet varje vecka. Familjecaféets språk är spanska.

Huvudarrangör: Club Espanol ry / Club Infantil. Mer information: Grupp 1: clubinfantil@clubespanol.fi, Grupp 2: clubjunior@clubespanol.fi


ITALIAN SUNDAY
Söndagar 11:30–14:00. Stängt
Familjecafeét Italian Sunday är öppet för alla som är intresserade av den italienska kulturen och av att lära sig språket. Föräldrar och barn får ta del av olika kreativa aktiviteter i en italiensk omgivning. Familjecaféets språk är italienska.

Huvudarrangör: The Italian association in Finland. Mer information: Antonella Perna, antonellaperna@hotmail.com


SWEDISH SUNDAYS
Varannan söndagar / ojämna veckor, 12:00–14:00. Stängt
Familjecafeét Swedish Sundays är öppet för alla, speciellt de som är intresserade av att öva upp sin svenska. Familjer får ta del av olika aktiviteter och leka i en svenskspråkig omgivning.

Huvudarrangör: Svenska.fi. Mer information: Alexandr Foy, alexandrfoy@gmail.com