BarnkulturLilla Bokkassen

Pappa, jag och havet

By 12 december, 2018 april 3rd, 2020 No Comments

Under hösten 2018 har Askbackens daghem i Esbo jobbat med Lena Frölander-Ulfs bilderbok “Pappa, jag och havet”. En liten grupp har tillsammans diskuterat om boken och tittat på bilderna. Barnen i gruppen funderade på vad som gjorde flickan rädd i berättelsen och på allt som finns i havets botten, både djur och växter. Barnen har ritat teckningar från bilderboken.

Barnen beskriver sina teckningar såhär:

”Båt med lampor och två manet och en stor bubbla och en rolig sjögräs. Och en elektrisk ål e nära maneten o sen far den jätte snabbt bort. På havet. Maneter bor i havets botten med jätte djupt med många berg”

”Här e fiskar o. sen här e den dä hunden o. den dä flickan. Växter. Int någo annat. Den e i havet.”

”Jag rita bara en båt som e ganska stor. Så att teckningen peittyy. O. sen en al inne i veneen.”

”En dörr, för att här kommer en dörr. Växterna gör en dörr. Den dä hunden. Sen här en fiskar. Medusor. O. sen den dä flickan. Sen två par ögon. Nå den dä fisken. Den dä gäddan. O. de här e den dä gäddan kommer. O. sen gick den dä gäddan in i den dä medusans dörr. O. sen den dä flickan knacka på dörren men ingen kom o. öppna. Sen bubblorna stoppar den dä flickan.”

”Dom dä växterna o. sen dom dä som gick så där. O. bubblor som kommer från fisken o. den dä fisken. O. en ål och bubblor o. stenar o. de va allt de.”

Bilderboken publicerades av Förlaget, här kan du beställa den hem: Pappa, jag och havet