Presentationer om tillgänglighet

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur, Tillgänglighet

Vill du lära dig mer om vad allt tillgänglighet kan innebära? Få insyn i hur man kan arbeta mer inkluderande? Nu kan du ta del av presentationer, diskussioner och föreläsningar av sakkunniga och erfarenhetstalare på tillgangligt.fi.

På sidan kan du se en föreläsning om publikarbete med Noona Leppinen från Svenska Teatern och en föreläsning om mångfald och tillgänglighet med Outi Salonlahti från Kultur för alla. Anna Morberg och Lotta Ventus, från Dialog – ett dramapedagogiskt resurscenter, berättar om deras tillgänglighetsarbete i samarbete med Luckan. Erfarenhetstalare Ulla Jensen berättar om hur hon upplever kulturfältet som blind medan Jarl Hanhikosk berättar om sitt arbete som teckenspråkig skådespelare. Anna Caldén som arbetar för SAMS och verkar inom många andra organisationer på tillgänglighetsfältet inspirerar alla till att tänka tillgängligt och inkluderande!

Föreläsningarna och diskussionerna spelades i samband med Luckans webbinarium (2020) om tillgänglighet med fokus på publikarbete, syn och hörsel. På sidan finns även DuvTeaterns webbinarium ”I det stora samarbetet”, ett webbinarium om teatersamarbetet bakom föreställningen “I det stora landskapet”. Mer material kommer med tiden publiceras på sidan i samarbete med finlandssvenska aktörer.

Vill du publicera en föreläsning, diskussion eller ett webbinarium på sidan? Kontakta [email protected].

Ta del av alla presentationer här: tillgangligt.fi/presentationer


Inlägget är skrivet av Luckans producent Elin Sundell, [email protected]