Nordiskt äventyr med kråkan Kracke | Ett dramatiserat utställningsbesök

Publicerat den Kategoriserat som Barnens rätt på jorden här i Norden, Barnkultur, Materialbank
Kråkan Kracke sitter i deras kaotiska fågelbo

Häng med på ett äventyr i Norden tillsammans med kråkan Kracke Kraaford! I denna video kan du ta del av illustrationer av olika landskap i Norden och titta in i Krackes kråkbo.

Krackes utfärd i Norden bildar tillsammans en helhet som uppmärksammar barnets rättigheter och Norden. Förutom denna dramatisering finns dramatiserade dikter, Luckans barnbok och pedagogiskt material som inspirerar till diskussion, lek och skapande verksamhet. Materialet stöder både pedagoger och föräldrar att behandla temat barnets rättigheter och Norden tillsammans med barn.

Illustrationerna är skapade av Linda Bondestam och finns även i Luckans barnbok ”En kråksång för Nordens barn”. Barnboken är skriven av Annika Sandelin. Handdockan är skapad av Riina Tikkanen och dramatiseringen är gjord av Linda Sundberg.

Denna video med dramatiserade dikter är skapad genom Luckans barnkulturprojekt ”Barnens rätt på jorden här i Norden”. Inom projektet har det också producerats en utställning och förverkligats verkstäder. Projektet har fått stöd av Nordiska ministerrådet, undervisnings- och kulturministeriet, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och Svenska kulturfonden.