Parkera barnen och gå på ett kulturevenemang

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur

Medan de vuxna ser på en föreställning får barnen komma till LillaLuckan. Luckan ordnar barnpassning i höst och under våren 2021 under Lilla Teaterns föreställningar. Det nya konceptet för LillaLuckan utvecklas av Lilla Teatern och Luckan.

Konceptet testas och utvärderas fram till sommaren 2021. Förhoppningen är att kunna fortsätta samarbetet på lång sikt och i framtiden vill Luckan även involvera andra finlandssvenska aktörer i Helsingfors. LillaLuckan finns idag på flera orter i Finland och konceptet kommer även testas utanför Helsingfors. 

Första barnpassningen arrangeras den 26 september under Lilla Teaterns föreställning Män kan inte våldtas. Föreställningen börjar 18:00 och öppettiden på LillaLuckan är 17.30–20.00. Programmet som leds av två vuxna på LillaLuckan passar 4-10 åringar. Under kvällen får barnen uppleva Bokbio av Walhalla och Finlandssvenskt filmcentrum. Till Bokbio hör en film som bygger på en bilderbok och pedagogiskt material. Ledarna talar svenska, finska och engelska medan filmen är på svenska. 

Programmet på LillaLuckan kommer vara olika varje gång då barnpassning arrangeras. Både teaterföreställningar och interaktiva verkstäder kommer erbjudas. Under barnpassningen erbjuds alltid ett kvällsmål.

Ifall du har frågor om konceptet eller vill anmäla ett barn till LillaLuckans kvällsprogram kontakta [email protected]. Vid anmälan kan du även reservera en teaterbiljett. Barnens kvällsprogram är kostnadsfritt.

Konceptet utvecklas och förverkligas med understöd av Stifltensen Brita Maria Renlunds minne sr.

Inlägget är skriver av verksamhetsproducent Elin Sundell, [email protected].

Publicerat den
Kategoriserat som Barnkultur