Mirjo Tervonen i LillaLuckan, Helsingfors

Publicerat den Kategoriserat som Utställningar

]I oktober 2019 hänger Mirjo Tervonens utställning i LillaLuckan. Mirjo Tervonen är lärare. Ursprungligen kommer hon från Nurmijärvi. Hon har gått grundskola på svenska, gymnasiet på finska och universitet på finska. Konst har hon aldrig studerat, förutom i konstskola då hon var barn, och det ångrar hon. Mirjo hatar att laga mat, men gör ganska god mat. Just nu drömmer hon om lugna morgnar utan barn, eftersom hon har två barn som är 2 och 3 år.

Berätta om utställningen!
– Här finns kort jag gjort till folk, och några illustrationer till Marjatta Kurenniemis dikter. De är från boken Kolme kissimissiä ja muita runoja. Jag köpte boken för dikterna – bilderna tyckte jag var nästan skrämmande – och jag tänkte att jag gör nya bilder så jag kan läsa dikterna för mina barn.

Hurdana bilder gör du helst?
– Katter är min grej. Enkla katter utan bakgrund, då blir fokuset på katten inte bakgrunden. Jag har också gjort en del grisar och småhundar, men katter blir det oftast. Jag målar akvarell och detaljer med tusch.

Vad har du för konstnärliga drömmar?
– Jag skulle gärna illustrera läromedel, det tror jag att jag skulle tycka om. Jag är själv lärare, så det känns som något nära mig.