Blogg BK

LillaLuckan öppnade dörrarna på våning två!

By 5 februari, 2019 No Comments

Linda och William i LillaLuckans lekrum.

Luckan började 2019 med flytt och ny adress i Helsingfors! Dörrarna öppnades på Georgsgatan 27 måndagen den 4 februari och dagen därpå öppnades dörrarna till LillaLuckan på andra våningen. Barnavårdsföreningen var på plats för att hålla årets första familjecafé. LillaLuckans första besökare på den nya adressen var Linda med sönerna William och Samuel.

LillaLuckans barnkulturverksamhet fortsätter som förut med olika familjecaféer, verkstäder, kulturevenemang, utställningar och fortbildningar. Också regelbundna aktiviteter för unga ordnas i utrymmet. Kulturpaletten, i samarbete med Föreningen för Drama Och Teater, DOT r.f. och Sydkustens ordkonstkola, erbjuder verkstäder i drama, rörelse, ordkonst och musik. Tjejvillan som är en öppen kvällsverksamhet för flickor, ordnas i utrymmet i samarbete med Barnavårdsföreningen.

LillaLuckan är idag större och har mer ändamålsenliga utrymmen. Det finns idag ett lekrum inrett i rosa och barnkulturens gula färg. Det finns ett rum med månadsvisa utställningar och detaljer i Luckans röda färg, där olika evenemang, verkstäder och fortbildningar hålls. Utöver dessa så finns det också ett mörkt litet rum som lämpar sig för bland annat korta filmvisningar. Rummet är även LillaLuckans lugna rum under olika verksamheter.

LillaLuckan är endast öppen för allmänheten då det ordnas aktiviteter i utrymmet. Ifall du vill besöka utrymmet utanför verksamheternas öppethållningstider, ta kontakt med [email protected]

Mer information om vårens verksamheter och öppethållningstider finns på hemsidan!

Inlägget är skrivet av verksamhetsproducent Elin Sundell, [email protected]