Johanna Högväg i LillaLuckan, Helsingfors – april–maj 2017

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur, Utställningar

Johanna Högväg är formgivare. Hon ger ut egna kollektioner med grafiska tryck under namnet Highway Design och planerar mönster för den japanska marknaden. Dessutom illustrerar hon böcker, kort och affischer och gör grafisk design. Johanna illustrerade FST:s julkalender 2016. Samma år illustrerade hon och gjorde layouten till läromedlet “Fikonfnatt” som riktar sig till förskolan.

www.johannahogvag.com

1. Hurdana bilder gör du helst?

– Glada kalasbilder är mitt favoritmotiv. Jag gillar också att rita skojiga fantasidjur.Det viktigaste med mina bilder tycker jag är att de är lättsamma och roliga! De ska förmedla positiv känsla.

2. Vad inspirerar dig?

– Det kan vara vad som helst i min vardag. Jag tycker om att illustrera händelser ur det verkliga livet. Ofta kan jag hitta många roliga motiv bara genom att diskutera   med mina barn.

3. Vad har du för tips till dem som vill jobba med liknande saker som du?

– Det viktigaste är att tro på sig själv! Sätt upp tydliga mål och drömmar, men tillåt dig också att misslyckas. Jobbar man hårt och passionerat kan man nå vart som helst. Ge aldrig upp!