Albert Pinilla i LillaLuckan, Helsingfors – September 2016

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur, Utställningar
Albert Pinilla är född i Barcelona, där han numera också bor efter några år i Vasa, Finland. Han har arbetat med grafisk design, men frilansar numera som illustratör.  Albert har studerat grafisk design i Barcelona, och även keramik och skulptur. Han har illustrerat böcker för bokförlag i Finland, USA, Storbritannien och Spanien. I Finland har han illustrerat läroböcker i modersmål och litteratur för Schildts & Söderströms.

Hurdana illustrationer gör du helst?

– Jag har mest gjort illustrationer för barn och det gillar jag, men det är också spännande att illustrera artiklar och reportage som är riktade till vuxna. Jag tycker om att ge mina illustrationer humor och lite poesi. Det ar roligt att rita djur som bär sig åt som människor.

När och hur kom du på att du ville bli illustratör?

– Jag har alltid gillat att göra mycket olika saker som musik, jonglering, skulptur, grafisk design och illustration… Och det var svårt att välja vad jag skulle specialisera mig inom men det känns lite som att livet förde mig mot illustration. För två år sedan dök det oväntat upp några illustrationsjobb och det ena ledde till det andra. Nu har jag jobbat i ett år pa heltid som illustratör.

Vad har du för tips till dem som vill bli bättre på att teckna?

– Rita mycket, observera din omgivning och se hur andra ritar. Man behöver inte försöka hitta sin egen stil, den kommer naturligt efter att man ritat mycket.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]