Vi slår på trumman för hobbyverksamhet!

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur

Att ha en trygg fritid och trygga hobbyer är inte enbart livets salt. Det är en rättighet för varje barn. Därför firas den nationella hobbyveckan 5-11 september 2022. På LillaLuckan ordnas det regelbundet olika hobbyverksamheter som t.ex. ordkonst, DOT:s musikalutbildning och tjejvillan.

Vi har valt att satsa extra mycket på att inspirera barn till att prova på en ny hobby i eller utanför hemmet. I LillaPodden, en podcast för och med barn berättar barn om sin hobby.

Luckans barnkulturaktör Linda Sundberg och kråkan Kracke har åkt ut för att intervjua barn om sin hobby. Leonard gillar att läsa och hitta på historier, han kommer med sina bästa lästips och så får du tips på hur du kan hitta på en berättelse hemma med enkla medel.

Linda och kråkan Kracke flög också ut till Juni som bor på en hönsgård i Raseborg. Kracke försökte få bukt på hönsen och tupparna men de brydde sig inte så värst om honom.

LillaPodden lanseras under hösten 2022 och delas via Barnkulturens olika kanaler. LillaPodden utges med stöd av Svenska Folkskolans Vänner.

#hobbyveckan2022

Publicerat den
Kategoriserat som Barnkultur