Sagopyssel

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur

Sagopyssel i mormors stuga med LillaLuckan Raseborg ger dig en digitalt sänd sagostund med sagomormor Maria Sundell varje måndagmorgon. Det blir högläsning av saga på svenska och tillhörande pyssel. De olika pysseluppgifterna publiceras i sin tur varje vardagsmorgon. På så vis kan du inleda veckan genom att lyssna till sagan och sedan inspireras av temat under resten av veckan. Följande måndag publiceras en ny saga med sagomormor. Materialen för pysseluppgifterna kan vara återvinningsmaterial eller sådant som lätt hittas hemma eller ute i naturen. Dessa digitala barnkulturinnehåll sprids också i gruppen LillaLuckan Raseborg på Facebook för att hitta alla som använder våra barnkulturtjänster. Gruppen är öppen för alla intresserade deltagare.

Sagomormors första saga publicerades måndag 23.3.2020 och finns kvar både på Instagram och Facebook för dig att titta på flera gånger eller vid senare tidpunkt då du har en passlig stund. Första veckans saga var Sagan om de tre små grisarna. Tisdagens kreativa uppgift var att pyssla tre stycken grisar och på onsdagens byggdes hus av papprör.

Häng med på Sagopyssel i mormors stuga! Här på instagram hittar du Luckan Raseborgs nya barnkulturtjänst ”Sagopyssel i mormors stuga”. Och här publiceras sagopyssel på Facebook.

Inlägget är skrivet av barnkulturkoordinator Pamela Andersson, [email protected]

Publicerat den
Kategoriserat som Barnkultur