Rodigogga och kreativa dagsläger

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur

Kreativa sommarläger och soliga dagar är här! Vad vore sommaren utan konst, kultur och gemensamma stunder?

Under Komps Kreativa Dagsläger i Tenala har Luckans barnkulturproducent Linda Sundberg lett dramaverksamhet och den tvärkonstnärliga verkstaden ”Rodigogga”. I dagslägret deltog 21 barn i åldern 7-11. Vädret var strålande och miljön bejakade underbar utomhuslek. Dramaövningar stärkte sammanhållningen och gruppdynamiken samtidigt som alla barn fick öva sig i att hitta sitt eget kroppsliga uttryck. Under dagslägret fick barnen dansa, sjunga och med hjälp av en magisk sten från Tove Janssons ö ”Klovharun” skapades bland annat en ny saga.

Verkstaden Rodigogga baserar sig på barnkonventionen och övningar kring barnets rätt till att ha sin egen åsikt och sina egna tankar. Barnen svarade på frågan: ”Om jag vore kung så vad skulle jag bestämma?” Flera barn önskade att coronapandemin skulle ta slut och att människan inte skulle kasta plast i naturen. Stämningen var underbar och gruppen sammansvetsades på ett fint sätt under lägret. De olika dramaövningarna hjälpte barnen att lära känna varandra och uppmuntrade barnen till mera skapande och lek.

Verkstäder har också erbjudits i andra barngrupper i Helsingfors denna sommar. Flera dagsläger arrangeras även av Luckan i samarbete med andra aktörer. Bland annat dagsläger i samarbete med Barnavårdsföreningen och Sydkusten i LillaLuckan i Helsingfors, kreativt dagsläger i Borgå tillsammans med Kulturhuset Grand och Borgå folkakademi samt Teaterskolan Konfettis sommarläger i Raseborg i samarbete med Kulturinstitutet och Västnyländska Ungdomsringen.

Inlägget är skrivet av barnkulturproducent Linda Sundberg, [email protected]

Publicerat den
Kategoriserat som Barnkultur