Inspirationsmaterial om Norden och barnets rättigheter

Publicerat den Kategoriserat som Barnens rätt på jorden här i Norden, Barnkultur, Norden

Visste du att Luckan sedan 2019 arbetat med ett nordiskt barnkulturprojekt? Nu publiceras projektets nya konstverk och inspirationsmaterial som handlar om barnets rättigheter, Norden, språk och årstider!

Här hittar du materialet.

Med stöd av materialet kan Norden och barnkonventionen lyftas upp på kreativa sätt. Inspirationsmaterialet är skapat för personer som arbetar med barn, men kan även användas av andra intresserade. Materialet inspirerar till diskussion, lek och skapande verksamhet.

Luckans producenter och projektets konstnär Linda Bondestam önskar alla användare lärorika och färgglada stunder tillsammans. Skicka gärna in bilder på konst, tankar och åsikter från stunderna som Luckan får publicera på sin blogg. 

Materialet har skapats med understöd av Svenska kulturfonden och Nordiska ministerrådets stödprogram NORDBUK. Stödprogrammet har förnyats, mer information om Nordisk kulturkontakts olika stödprogrammet finns här.

Här kan du läsa fler blogginlägg som skrivits under projektets gång.

Inlägget är skrivet av kulturproducent Anna Keto, anna.keto@luckan.fi och verksamhetsproducent Elin Sundell, elin.sundell@luckan.fi.