OKTOBER ÄR HÄR

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur

Det märks att hösten kommit. Barnen som besöker våra busklubbar har mer och varmare kläder på sig och snuviga små näsor snyts på löpande band. Då är det skönt att vi har så mycket verksamhet inomhus, inne i värmen, när höstvindarna och duggregn sveper runt knutarna. Nu på fredag 2/10 har vi ett multikulturellt baby-café på LillaLuckan soMervi_okt2015_LILLALUCKANm startar kl 10.30. Mer info finns på Luckans Facebooksida.

Månadens konstnär är Mervi Lindman. Lidman arbetar som illustratör och bildkonstnär, men har också studerat kläddesign. Hon har illustrerat flera populära barnboksserier, t.ex. Ella-böckerna (förf.Timo Parvela), böckerna om Eetu (förf.Teija Rekola), Siri-böckerna (förf. Tiina Nopola) och böckerna om Ingrid (förf. Katerina Janoush).

Utanför LillaLuckans väggar händer det också saker gällande barnkultur. I morgon bär det iväg till Hagalund. Föreställningen Flickan med svavelstickorna av H.C. Andersen spelas i Esbos kulturcentrum, Tapiolasalen. En konsert skapad i samarbete mellan Unga teatern och Tapiola Sinfonietta. Spännande!

Mer information om Mervi Lindman i denna länk.

Larrie

Publicerat den
Kategoriserat som Barnkultur