Nina Albrecht i LillaLuckan, Helsingfors – oktober 2017

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur, Utställningar

Nina Albrecht ar konstnär, illustratör och hantverkare. Hon har före­taget syster henry & little perky, som sysslar med konstprodukter, konsthantverk och konst. Little perky gör unika hantverk, barnkläder och assecoarer, medan syster henry är företagets konstnärliga sida med konst och illustrationer. Nina illustrerar böcker, gör affischer och vykort samt gör bilder som trycks på kläder.

www.systerhenry-littleperky.com

1. Vad inspirerar dig?

 – Jag har vuxit upp på landet omgiven av  insekter, svampar, växter och naturböcker. Naturutfärder var en del av min vardag i barndomen. Jag ritade av eller hittade på egna fantasidjur, växter och landskap. Jag har nog aldrig vuxit ifrån det. Som vuxen har jag också inspirerats av stadslandskap, speciellt av Helsingfors där jag bott ganska länge.

2. När och hur kom du på att du ville bli konstnär?

 – När jag var 2 år hade min dagmamma köpt en ask med dyrbara oljepastellskritor. Jag har fått höra att jag lyste upp då, och ritade mest hela tiden efter det. Så kanske man kan säga att det började redan då? Jag förstod mer konkret att jag ville bli konstnär då jag började i barnkonstskolan som 8-åring. Men jag kunde också tänka mig att bli trädgårdsmästare, lärarinna eller dagmamma.

3. Vad har du för tips till dem som vill bli bättre på att teckna och måla?

– Att öva på att teckna och rita av är en bra grund. Kan vara tråkigt, men det är också basen för att kunna måla fantasifullt eller abstrakt. Jag rekommenderar att gå på kurser och målarläger om du är intresserad. Då får du personlig handledning med vad du vill utveckla.