Linda Bondestam i LillaLuckan, Helsingfors – december 2015 – januari 2016

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur, Utställningar

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/4″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”17067″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][image_with_animation image_url=”17068″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][image_with_animation image_url=”17069″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”3/4″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Linda Bondestam arbetar som illustratör på heltid. Hon har illustrerat över tjugo bilderböcker, många av dem har blivit översatta, bl.a. till finska, ryska, arabiska, hindi, turkiska, tyska och engelska. Linda använder ofta collage i sina bilder. Pappersbitarna till collagen hittar hon på olika resor runt om i världen. Boken ”Den förträffliga herr Glad”, som Linda illustrerat, har blivit animerad film, och boken ”Bröderna Pixon och tv:ns hemtrevliga sken” har blivit teater i Stockholm.

lindabondestam.com

  1. Hurudana illustrationer gör du helst?

– Jag gillar att skildra stora känslor, riktigt glada bilder, ledsna bilder, eller argsinta bilder. Roligt är också att hitta på figurerna, det är lite som att göra en egen film och få bestämma vilken skådespelare som passar bäst för vilken roll.

  1. När och hur kom du på att du ville bli illustratör?

– Om jag hade vetat att man kunde jobba som illustratör när jag var riktigt liten så är jag säker på att det hade varit mitt drömyrke.

  1. Vad har du för tips till dem som vill bli bättre på att teckna?

– Det viktigaste är att man tecknar mycket. Bra material är inte alltid nödvändigt, jag tecknade på allt jag kom åt, gamla räkningar och tidningar. Man kan också öva sig på att rita av. Jag tycker inte det är så viktigt att allt ser rätt ut, viktigare är att rita personligt. Jag tycker barn är jättebra på det[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]